sa Ljubisom prepravljena.jpeg

Ordinacija

Koristimo digitalne tehnologije i moderne materijale renomiranih proizvođača sa ciljem da Vašim zubima povratimo zdravlje, a Vašem osmehu lepotu. Uvek smo u toku sa najsavremenijim trendovima u stomatologiji koje smo spojili sa dugogodišnjom tradicijom.

Svakog radnog dana, od 11 do 19 časova, stojimo Vam na raspolaganju. Mi poštujemo vreme naših pacijenata i prilagodićemo se Vašem rasporedu. Podsetićemo Vas na svaki zakazani termin i na svaku redovnu kontrolu.

Nakon pregleda i izrade rendgen snimka analiziraćemo Vaše trenutno stanje i odrediti plan i tok lečenja, a sve to uz timski rad naših stručnjaka.

 

Istorijat ordinacije


Osnivač ordinacije “A1 Dental Studio” je Prof. dr Ljubomir Šćepanović. Rođen je 1937. godine u Ljuboviji, kod Loznice. Ceo svoj radni vek posvetio je stomatologiji. Počeo je kao zubotehničar, a u penziju otišao kao redovni profesor Medicinskog fakulteta u Prištini.

A1 Dental Studio - istorijat

Srednju zubotehničku školu i Stomatološki fakultet završio je u Beogradu 1963., gde je i specijalizirao 1972.godine, na Klinici za stomatološku protetiku. Magistarski rad odbranio je 1975.godine, a doktorsku disertaciju 1980. godine, takođe u Beogradu. U toku 1976. godine bio je na stručnom usavršavanju u Queen’s Marry Hospital u Londonu, a 1983. godine, na Klinici za stomatološku protetiku na Stomatološkom fakultetu u Dizeldorfu. U NR Kini držao je, po pozivu, predavanja studentima i profesorima, na Medicinskom univerzitetu u Naningu.

A1 Dental Studio - istorijat

U Libiji je, u Tripoliju i Bengaziju, takođe po pozivu, držao seriju predavanja medicinskim radnicima i lekarima o razvoju stomatološke nauke i struke. Nekoliko godina je predavao na Stomatološkom fakultetu u Srbinju, u Republici Srpskoj.

Prof. dr Ljubomir Šćepanović objavio je više od 50 naučno-stručnih radova iz oblasti stomatološke protetike. Napisao je, u koautorstvu, univerzitetski udžbenik “Totalna zubna proteza, tehnička izrada“, kao i knjigu “Alteracije oralnih tkiva zubnim protezama“.

U Prištini je proveo čitav svoj radni vek. Bio je prvi školovani zubotehničar na Kosovu i Metohiji. Kada je završio Stomatološki fakultet bio je treći stomatolog na Kosovu i Metohiji.

A1 Dental Studio - istorijat

U to vreme bio je direktor Doma zdravlja i načelnik Stomatološke poliklinike u Prištini. Već 1964. inicirao je i radio na otvaranju Srednje zubotehničke škole u Prištini. Jedan je od prvih inicijatora otvaranja Odseka za stomatologiju na Medicinskom fakultetu u Prištini gde je radio od prvog dana. Bio je prvi šef Katedre za stomatologiju i višegodišnji direktor Klinike za stomatologiju Medicinskog fakulteta u Prištini.

A1 Dental Studio - istorijat

Pored ostalog, bio je predsednik Saveta Medicinskog fakulteta i predsednik Saveta Univerziteta u Prištini. U tri izborna perioda bio je prorektor Univerziteta.

A1 Dental Studio - istorijat

Profesor Šćepanović dobitnik je brojnih društvenih priznanja, među kojima su: Velika plaketa Srpskog lekarskog društva za razvoj zdravstvene službe u Republici Srbiji, Novembarska nagrada za razvoj zdravstva na Kosovu i Metohiji, Vidovdanska povelja za razvoj naučne i univerzitetske misli u Srbiji. Dobitnik je Ordena rada sa srebrnim vencem, Povelje Podružnice Srpskog lekarskog društva Prištine povodom osam vekova Hilandara i Hilandarskog medicinskog kodeksa.

A1 Dental Studio - istorijat

Svoju privatnu praksu nastavio je u Beogradu 1999. godine sa sinom Miodragom.

Oženjen je, otac je dvoje dece koja su takođe lekari i ima četvoro unučadi.