implant dobra velika.jpeg

Ako ste izgubili zub, dentalni implanti su najbolje rešenje

Sam implantat je titanijumski šraf koji se hirurškim putem postavlja u viličnu kost kako bi imitirao koren zuba. 

Kada implantat sraste sa viličnom kosti, kruna, most ili proteza mogu biti pričvršćeni za implantat kako bi vam vratili vaš stari osmeh.

Celokupna zamena zuba

Što se tiče nadoknade zuba koji nedostaje, tu nije stvar samo u estetici, već i u održavanju celokupnog oralnog zdravlja. Bitno je da vilična kost i desni ostanu zdravi, kao i da preostali zubi ne počnu da se pomeraju usled novonastale praznine u zubnom nizu. 

Zbog toga su implantati najbolje rešenje, jer vilica, desni i zubi imaju korist od dentalnog implantata.

Da li znate šta se dešava sa vašom vilicom kada izgubite zub? Vilična kost počinje da propada. Da budemo precizniji, kost koja “drži” koren zuba na svom mestu postepeno počinje da se rastvara, i nikada ne može da se regeneriše.

Ustvari, propadanje vilične kosti može da bude toliko da će vam pre ugradnje implantata biti neophodna nadoknada kosti, kako bi se u nju kasnije fiksirao implantat.

Postoji dosta zdravstvenih problema koji mogu biti uzrokovani gubitkom zuba (kao što postoje i mnogi zdravstveni problemi koji uzrokuju gubitak zuba, npr. paradontopatija koja je jedan od najvećih uzroka gubitka zuba kod odraslih osoba). Ti problemi su: 

-Propadanje vilične kosti, koje smo malopre pomenuli i koje može uzrokovati dalji gubitak zuba

-Pomeranje ostalih zuba, kako bi se ispunio prazan prostor

-Povećan rizik od bolesti desni

-Nepravilan zagrižaj koji dalje može voditi do problema u viličnom zlobu

Šta A1 Dental Studio može da uradi za vas?

Bol ne treba da bude razlog za izbegavanje intervencije koja vam je neophodna. U A1 Dental Studiu mi ćemo obezbediti da vam svaka intervencija bude bezbolna, tako da nećete osetiti čak ni najmanju nelagodnost tokom bilo koje procedure. 

Restauracija zuba pomoću implantata traje više meseci, kako bi se viličnoj kosti obezbedio dovoljan vremenski period da sraste sa implantatom. Taj proces je poznat pod imenom oseointegracija. Implantati koje mi koristimo su napravljeni od biokompatibilnog titanijuma, tako da su jako male šanse da vaš organizam to prepozna kao strano telo i odbaci. 

U periodu između srastanja implantata u viličnu kost i nadogradnje stalne nadoknade, privremena nadoknada će biti stavljene na implant kako iz estetskih tako i iz funkcionalnih razloga.

Kada implantat sraste, na njega se mogu staviti kruna ili most pa će on tako vršiti funkciju prirodnog zuba. Kruna ili most se prave tako da se po boji i nijansi uklope sa ostalim zubima i niko neće moći da primeti da to nisu vaši prirodni zubi. 

Pacijenti podobni za implantate

Kada je reč o implantatima, nije bitno koliko imate godina, ako imate adekvatnu debljinu vilične kosti, nemate bolesti desni i ako vam je celokupno zdravlje dobro.

Vaše celokupno zdravlje je jako bitno. Ako ste od onih osoba koje se stalno razboljevaju ili pak onih koje nikada nisu bolesne, taj faktor će imati značajnu ulogu u vremenu koje je potrebno da bi sve zacelilo, kao i u tome kako će vaš organizam prihvatiti implantate. 

U A1 Dental Studiu mi našim pacijentima nudimo samo implantate renomiranih proizvođača. Prednosti su značajne:

-Pojednostavljen proces, predvidljivost i pouzdanost

-Povećana oseointegracija sa viličnom kosti

-Povećana mehanička otpornost 

-Procenat uspešnosti veći od 97%

 

Tražite najbolje za proceduru nadoknade zuba?

U A1Dental Studiu ćemo vam preporučiti terapiju koja će najbolje odgovarati vašim potrebama. Naš tim vrhunskih specijalista će vam posvećeno i etično obezbediti najviši mogući kvalitet usluge i stomatoloških tetmana.